Sally – capitolul 1

Zbura. Nu stia cum, dar Sally zbura. Se uita in jos, si vedea cum toate luminile orasului trec sub ea. Vedeacum dispare restaurantul la care manca mereu cu tatal ei vitreg. Ura restaurantul ala. Chelnerita se uita la ea cu o suspiciune in ochi… De parca ar fi fost ceva intre ea si omul acela hidos… Cu 20 de ani mai in varsta ca ea. Dar chelnerita nu stia cine era omul ala, care parea a fi cult, manierat si om de afaraceri. Era un om josnic, care se folosea de naivitatea oamenilor ca sa faca bani. Si era bogat. Putred de bogat. De aceea l-a luat pe el mama ei… Si nu pe taximetristul pe care il iubea cu adevarat. Ea ii spunea mereu ca banii nu conteaza, daca il iubeste… Sa fie al ei. Dar mama ei spunea ca banii inseamna totul. Incetul cu incetul a luat-o razna. Numai bancnote avea in cap si devenise deja paranoica… Starea ei se agrava in fiecare zi. Pana cand au dus-o la doctor. Si au aflat: schizofrenie. Si nu mai avea mult timp la dispozitie… Avea probleme cu inima ei… Inima aceea care a suferit atat…pentru nimic. Pentru ea? Nu. Nu ii prea pasa de fiica ei… Nu o asculta. Voia numai sa ii fie bine, dar nu se prea interesa de asta. Fata isi facea singura norocul. Lucra ca o chelnerita, intr-un bar de doi bani, intr-o bomba infecta… Dar o plateau bine. Chit ca trebuia sa suporte batjocura clientilor… „O manuta pe fundulet nu strica” – ii spunea sefa. Sefa era o femeie cel putin ciudata. Plina de viata, zambitoare, de parca totul ar fi fost ok. Dar nu era… Avea  un bordel in ghetoul orasului, pe care il frecventau toti din lumea persoanelor publice… Si avea multe probleme si cucoana. Dar era mereu plina de viata, motto-ul ei era „Trece. Totul va trece si o sa fie totul in regula.” Asta spunea mereu… si  Sally o credea. Pana cand…

Mama ei era pe moarte… Si ea zbura… Mai sus si mai sus, sa scape de tot. Sa nu mai aiba nimic pentru care sa isi faca griji.

Mama era in spital. Tatal ei vitreg ii facea ochi dulci… Fratele ei, Sam, s-a apucat de droguri… Sa scape si el de durere… Si zbura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: