Diversitate sau contrariul?

Diversitatea a fost un lucru mereu admirat in istorie, oamenii incercau sa fie diferiti, dar totusi doreau sa faca parte dintr-un grup. Situatia aceasta fu favorabila pentru toti, deorece comertul se intetea, relatiile dintre oameni deveneau mai puternice, oamenii altfel si asa mai departe. Dar societatea de azi promoveaza asimilarea, promoveaza aderarea la un sistem de comportament, de gandire si de manifestatie hotarata de cei din inalta societate, corupti si murdari in mai multe feluri, in unele cazuri desigur.

Scolile, firmele renumite, cartile, profesorii, institutiile promoveaza tot ceea ce inseamna a fi la fel cu cel de langa tine. Aceasta chestiune poate fi observata usor prin uniformele aplicate in cadrul institutiilor, categorisirea oamenilor ca fiind acceptati sau nu numai prin metode stricte, deja hotarate. Diversitatea caracterului unui om este repsinsa, daca un om este altfel decat ceilalti, el este strivit de societate, obligat sa adereze la sistemul lor, la partidul lor, pentru a-i face pe toti la fel ca o turma de oi, pentru a-i manevra, in acest mod, mult mai usor.

De ce vor cei „inalti” sa manevreze? In opinia mea, din cauza dorintei de a avea puterea suprema, de a-l juca pe dumnezo cu oamenii, de a avea marionete reale. Chestia asta o consider un defect al caracterului FIECARUI om, o nevoie patologica de a detine controlul. Nu ma exclud din cadrul acestei teorii, dar incerc sa ma indepartez de ea, sa nu ma ghidez dupa cum vrea societatea de azi, pentru ca vreau sa am diversitate, varietate in viata, nu imi doresc sa fiu un robot manevrat cum si cat de catre cine vrea si poate. Dar, in final, toti suntem numai niste oi, care suntem nevoiti sa acceptam uniformele, modul de gandire atotputernic printre cei de mai sus, altfel vom fi exterminati, jupuiti de mentalitatea noastra considerata brutala, si prin lipsa de bani produsa de catrer „ne-acceptarea” de catre firme, pentru un loc de munca stabil, din moment ce nu corespundem dorintelor societatii „normale”.

Oamenii nu numai ca se conformeaza, ci promoveaza si ei la randul lor teoria aderarii la turma de oi prea bine cunoscuta. Toti vor cele mai bune masini, cele care sunt in voga, toti se traduiesc sa asculte ce se asculta prin cluburi, ce asculta vedetele mult prea mediatizate, toti sunt preocupati de tragediile din Irak, de violuri, de toate, toti se tem de realitate. Nici unul nu ar recunoaste ca totul este cauzat de faptul ca suntem obligati sa facem parte din ceva „mai mare si mai tare”, cum, banuiesc, spun ei. Cei ce vor „afara” recurg la metode drastice, poate mult prea drastice, din lipsa de posibilitati. Irak, oameni, morti, violuri, animale chinuite, moda ucigasa, muzica comerciala, uniforma…. Asimilarea a inceput de mult si vom continua asa, pentru ca omul este o fiinta incredibil de proasta, chiar daca ar putea mai mult. Dar sunt putini care profita de inteleigenta care le-a fost data, si refuza sa creada ca pot folosi si acei 90% din neuroni, pe care se spune ca nu ii folosim. Eu cred ca am putea face mai mult. Am puta schimba lumea asta mult prea urata din punctul de vedere, am putea elibera tensiunea dintre oameni, tensiunea din sufletul nostru, fie ea ascunsa ori palpabila, am putea schimba lumea. Dar din pacate, nu suntem in stare, si niciodata nu vom fi, pentru ca morala omului tine cont numai de bani si putere. De nevoile patologice mostenite de la prostii care s-au inmultit.

Pentru a crede cu adevarat ca traiesti… Ar trebui sa te muti pe o insula pustie, alaturi de cateva persoane total diferite, aparent, si sa deveniti chiar diferiti, sa va observati transformarea si sa ajugneti sa iubiti insula aceea pustie. Pana nu e distrusa si aia de restul oamenilor.

Eu imi cumpar o insula. Cine vrea sa mi se alature in izolarea aproape totala?

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

 1. nutoataiarbaelafel
  ian. 30, 2009 @ 22:21:44

  i totally agree
  vad ca esti total pornita uniformei
  Dar de ce nu o personalizezi?
  Poate ca totul este dat la fel ca sa fie personalizat,sa i se dea un aer de unicitatea stapanului.Ei promoveaza o singura idee pe care noi trebuie sa o acceptam,dar putem supravietui daca ne accentuam pe noi prin acea idee.Putem sa facem asta.
  eu vin?
  unde cumparam insula?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: