Naivitate si oglinzi.

Asa cum ploaia sterge pacatele pamantului, razele soarelui ii stergeau lacrimile, atat de nepotrivite statusului sau.

Izolat de lume, voia sa se intoarca acolo unde nimeni nu mai fusese niciodata, unde Rousseau visase frumusetile vietii perfecte, nemurdarite de gandurile obscene ale inamicilor de carte. In lumea lui oarba, plina cu marionete controlate de EL, visa numai la locul unde nimeni nu fusese niciodata. Il descoperi din intamplare, si se transporta acolo, uimit de ceea ce simtise.

Dar visele sale au fost spulberate de muzica puturoasa care venea de sus, prea sus ca sa poata ajunge la ea, si fu nevoit sa se intoarca in sala. In sala lui, in sala lui Poe, a lui Voltaire, a lui Brown, a tuturora. Se simtea bine acolo, faxuse tot feluri de proiecte interesante, dar nimeni nu le baga in seama. Descoperise pana si viata artificiala, dar nimeni nu ii dadea atentie.

La un moment dat, ajunsese sa se ascunda de colegii lui, si sa stea singur, prind libertatea de care a fost privat de mult mult timp, din cauza LUI.

El nu mai poate fi salvat.

Stiu asta. Dar refuz sa cred si refuz sa apreciez dorinta voastra de a ma readuce la viata. Va urasc si vreau sa imi dati drumul. Vreau sa imi vedeti viata artificiala. O sa va placa.

Tonul lui era mereu linistit, niciodata nu se enerva, doar plangea din cand in cand, fara sa scoata vre-un sunet. Nu mai poate fi salvat. Si stie asta. Dar, in mod sigur, se va intoarce acolo unde nimeni nu a fost vreodata.

Dar ce cauta un mut aici? Trimiteti-l in aripa de vest.

De unde stie ca mint? De ce nu ma crede nimeni cand spun ca tot ceea ce vad exista? E disperant, enervant si trist. Nu ma crede nimeni, nu vor sa ma creada. Le e frica. Ei spun ca e doar imaginatia mea, sau, mai rau, cred ca o fac intentionat. Ei bine, nu. Poate locul nu-mi este aici, ci intr-un azil, dar nu ma veti obliga niciodata sa tac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: