Stie.

Candva, spunea ca stie totul. Era sigur ca va fi atotstiuttor cand va fi mare. Dar trenuletul…trenuletul ala i-a zdruncinat increderea. Nu isi putea da seama cum naiba functioneaza. Stia ecuatiile complicate pe care le vazuse intr-o reclama lap lecitina, stia toate textele reclamelor si bannerelor pe care le vazuse, dar nu stia cum functioneaza trenuletul.

Tim avea sapte ani, si traia cu mama, cu tata si cu suri. Erau fericiti. Nu stia cum il cheama, nici ce varsta are, dar era fericit cand o vedea pe mama zambind. Sau cand suri plangea. Pe tata nu il iubea. Era mereu trist. Se uita trist la el. Nu ii placea asta deloc. Suri plangea de ras. Mereu radea de el cand nu reausea sa spuna” suri „. Ii placea cand radea. Stia ca avea 13 ani. Stia ca era mai mare ca el. Dar suri nu stia nimic. Si Tim nu intelegea: de ce nu stie ce stiu eu? UNeori era prost. Se simtea prost. Nu stia nimic. Mintea lui se goli. Nu reasea sa descifreze scrisul cartii lui mama. Desi de obicei, citea doua carti pe zi. A citit si Robinson Crusoe, dar nu i-a placut. A terminat-o repede, si a aruncat-o in cuptor. Asa reausea sa stearga povestea.

Fizica cuantica nu stia ce era, dar stia ce continea. Stia tot. Dar trenuletul ala… Al naibii trenulet! Stia sa injure, dar trenuletul era un mister. Si puzzleurile… Mereu au fost o tortura pentru el.

Tim a uitat. A uitat de trenulet, a uitat de fizica cuantica, a uitat de suri, de mama… A ramas tata cu fata lui strambata intr-un zambet de mila.

Zambet de mila.

Zambet de mila.

Zambet de mila.

Tata.

Zambet de mila.

Zambet de mila.

Tata.

Tata.

Si se incrunta: „Zambet de mila. Unde-i fizica cuantica? Ce inseamna fizica cuantica?” Imagini se derulau in fata lui, trenuletul, ecuatiile, tata, trenuletul, suri, mama… si incet-incet toate se micsorau si ramanea numai tata, cu un zambet de mila. Si se inalta asupra lui.Si in lumea lui ramasese doar tata si zambetul de mila.

P.S. : (Tim avea autism)

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. fleurdulys
    Apr 04, 2009 @ 14:48:43

    Hmm, Mark Ryden.

    😀

    Ma bucur ca din ce in ce mai multi oameni aud de el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: