Brasovul tau.

Mda, Brasovul tau arata groaznic. Ok, arata mai bine decat majoritatea oraselor din tara, pentru ca are multe spatii verzi, este oarecum curata… Dar totusi, nu se compara cu normele europene. Adica, jumatate din oras nu e asfaltat ca lumea, strada mea e „in pogram” de ani buni, a, da, pe strada mea nu exista asfalt. Exista pietre si glod. Da, parca as trai intr-un satuc uitat de lume.

Trotuarele sunt imposibile in majoritatea orasului, e cam greu sa circuli pe role sau pe bita, dar avem spatii verzi. Gunoiul nu domina, dar nici nu e absent. As dori sa putem face ceva, dar nimeni nu e in stare sa se alature europei. Nu,nu, imposibil. De ce sa fim ca toata Europa? Asimilare? Nu, aici nu este vorba de asimilare, este vorba de „frumos”, stiti, un oras e frumos daca este civilizat, curat, „locuibil”. E si asta o conventie a vremurilor moderne? Nu, chestiile astea tin de confort, da. De confort. Daca vrei sa traiesti asa cum iti imaginai cand erai mic, ajuta orasul. Pentru ca citadela ta este cea care iti ofera confortul. Poate ca te simti mai „gangsta”. mai smecher, daca stai in cartiere rau-famate si urate. Dar nu. Niciodata nu esti gangsta, nici smecher, nici baiat de cartier. Esti prost. Sau proasta, dupa caz.

Brasovul are nevoie de o revizuire. Da, de asta are nevoie.

Dada.

Stiti voi, dream on.

Eu raman optimista. Nu arunc pe jos nimic, in afara de guma… scuze, si incerc sa ajut. Earth Day la scoala a fost un exemplu. Mai vreau!

Cruditatile sunt bune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: