Sunt schimbarile benefice?

Unii oameni, deseori cei mai in varsta, cei care au trait in perioada comunismului si nu numai, observ ca au unele retineri fata de tot ceea ce e nou. Lucrurile care pentru noi, tinerii din generatia asta, par normale, pentru ei par absolut iesite din comun si nelalocul lor.  In autobuz se uita urat cand doi tineri se saruta, si mormaia sub mustati (da, si babele, sa zic asa, au) ca ce nesimtiti sunt copii astia si continua sa mormaie, ca nu asa se facea in zilele lor…. In zilele lor, pe timpul lor…. de cate ori nu auzim replica asta? Si ne intoarcem ochii pe dos, gandindu-ne ca lumea de azi trebuie sa se revizuiasca.

Dar oare nu au si batraneii un pic de dreptate? Stiu, oricum sunt enervanti uneori pentru noi, dar… unele spuse ale lor chiar sunt veridice, benefice si restu’. Noi, generatia de azi, cheltuim prea mult pe nimicuri; noua ne sta capul la sex, alcool,  tigari si toate viicile asemenea; noua nu ne pasa de educatie, ne bazam pe noroc… Cand ei ar fi vrut educatie, ce n-ar fi dat pentru scolile si liceele si universitatile noastre! Dar noi nu dam doi bani pe ei, n-avem scoala, lucram la firme care se bazeaza pe forta muschilor si nu a creierului, somajul e in floare, tinerii se destrabaleaza, negandindu-se la viitor, exagerand cu „traieste clipa”.

Da, asta e realitatea, trebuie sa o constientizam odata si odata, pentru ca e spre binele nostru, sper. Pe langa destrabalare, exista carte. Pe langa bautura, munca, si asa mai departe.

Dar, uitati-va si voi in jur, ce vedeti? Aparente. Straduiti-va. Sa ne straduim, toti, altfel, nu va merge.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: