Greva profesorilor de azi, un eveniment neinteles de elevi.

Am citit cateva comentarii pe tema asta, comentarii ale unor elevi si.. sunt pur si simplu oripilata.

Majoritatea tinerilor habar nu au despre ce vorbesc, si vor mini-vacante de 2, 3 luni. Incet-incet observ cum tinerii se duc pe apa sambetei, serios. Toti cred ca nu au nevoie de educatie, sau de scoala, ca ar putea sa invete singuri, on-line sau mai stiu eu cum… Bai… Sunt pur si simplu trista cand aud asa ceva…  Toti sunteti de aceeasi parare? Ca scoala e inutila? Ca oricum nu facem nimic cu stiinta acumulata? Ca profesorii sunt prosti pentru ca ne dau TEME?

Poate ca un fiu de Guta sau o fiica de MJ nu are nevoie de un loc de munca mai incolo, dar restul da. Si ei ar avea nevoie de cultura generala, dar ce sa le ceri? Copii bogati nu dau doi bani pe asta, dar sa fim seriosi, nici cei intr-o situatie financiara subzero… Nu stiu cum ajung toti copii asa, sa ureasca tot ce tine de invatat. Chiar nu inteleg. Parintii ar fi de vina? Anturajul? Sunt de acord ca exista scoli in care copii nu sunt tratati ca lumea, li se cere mita ori chestii… Sunt terorizati, mai, dar nu toti! Eu am o scoala stricta, prea stricta, dar ma invata ce vreau! Am prea multe cursuri pe saptamana, dar totusi, invat ceva si profesorii mei, cum am mai povestit, isi dau toata silinta ca noi, elevii sa beneficiem de tot ceea ce stiu ei.

Ma simt singura la ora asta. Sper ca nu toti adolescentii, copii sunt asa. Sper.

Si sper la inca un lucru, cunosc situatia financiara a profesorilor, si nu e de bine… Prea multa munca, pentru mult prea putini bani. Li se scot si sporurile speciala, cum ar fi sporul pentru dirigentie si asa mai departe… Cum sa iti intretii familia cu salariul lor? Mi se pare normal ca vor mai mult. Sper ca parlamentarii, politicienii si toti prostii care nu au loc de bani sa le dea ce li se cuvine si sa inceteze odata cu toata prostia asta. Daca tinerii romaniei raman prosti, Romania va ajunge si mai proasta. (nu ca nu ar fi indeajuns acum, din pacate)

Maturizati-va.

3 comentarii (+add yours?)

 1. cristina
  oct. 05, 2009 @ 23:40:58

  Tinerii au nevoie de educatie, dar nu cea promovata de guvern. Copiii pot sa invete si fara sa mearga la scoala, asa ca nu chiar asa de oribila optiunea asta. Ba inca cred ca asta ar fi cea mai buna idee. Doar atunci poate mai avem sanse ca tinerii nostri sa fie educati.

 2. eek
  oct. 06, 2009 @ 14:50:43

  Ai dreptate intr-o oarecare masura, dar sunt impotriva acestei metode, deoarece vad cum cei mai multi din grupa mea de varsta, si mai mici, nu dau doi bani pe educatie, de nici un fel. Daca li s-ar permite sa invete acasa, n-ar invata nimic, datorita faptului ca ar lipsi frica aceea tipica elevilor, frica de mustrari, corigente, note proaste si toate cele. Pentru cei care admira invatatura, ar merge homeschooling…dar pentru tinerii din Romania.. nu sunt asa sigura. Bine ca sunt si exceptii.

 3. cristina
  oct. 07, 2009 @ 07:18:55

  Sint curioasa cit invata pentru termen lung acei elevi ca au frica de mustrari, corigente, note proaste. Ma intreb dupa 10 ani dupa ce termina liceul ce isi mai aduc aminte?? In general, copiii care nu sint interesati sa invete nu vor invata nici de frica. A da, pentru moment ca sa treaca clasa…dar atit.

  Asta este una din mentalitatile pe care trebuie sa ni le schimbam: parintii trebuie sa fie implicati direct in educarea copiilor si nu lasata aceasta responsabilitate pe umerii statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: